Цветанов: Не са се завърнали времената на Наглите

Ежедневното говорене в детайли за отвличането на бизнесменския син Адриан Златков създава неудобство на семейството и дискомфорт на разследващите, отбеляза лидерът на ПГ на ГЕРБ и шеф на вътрешната парламентарна комисия Цветан Цветанов в кулоарите на Народното събрание.

"В минали периоди, когато имаше отвличане и когато бях министър на вътрешните работи, ограничихме споделянето на информация с обществеността чрез медиите и това беше желанието, както на близките на жертвата тогава, но и на колегите", посочи Цветанов. Той изрази убеденост, че с мерките, които предприемат управляващите в сферата на сигурността и с действията на професионалистите по случая те ще си свършат работата, но трябва да бъдат оставени на спокойствие.

Цветанов заключи, че в момента няма бум на организираната престъпност. "Не смятам, че има бум и не смятам, че ще бъде допуснат", категоричен беше шефът на вътрешната комисия.

Попитан за времената на Наглите, Цветанов стовари отговорността за проблемите в системата на МВР на управлението на Орешарски. "За мен темата със системата на МВР е много болезнена, защото съм пряко свързан с нея, а и съм бъил министър на вътрешните работи в един период. Съвсем по друг начин беше структурирнана организацията на работа и след падането на кабинета Борисов 1 цялостната конструкция и демотивация, която беше постигната от управлението на Орешарски мога да кажа, че рефлектира и до настоящия момент. Много от професионалистите бяха освободени", обвини той днешната опозиция.

"И вие дори сте свидетели, че много от жертвите на отвличания споделят че тези професионалисти, които работеха преди и създадоха среда за сигурност, която даваше по-голяма устойчивост за всички граждани, бяха освободени точно в началото на мандата на Орешарски. И всичко беше много агресивно, много тенденциозно и всичко се свързваше с всичко това, което ми причиниха БСП", спомни си още бившият вътрешен министър от първото правителство на ГЕРБ. "И посегнаха на професионализма и на хората, които действително дадоха всичко от себе си, водени от националния и обществен интерес", визира той като виновници именно социалистите.

Източник: kanal3.bg

коментари

2 Коментари

Напишете вашия коментар: