Сезираха Цацаров за далавери по Натура 2000

Национална асоциация „Българско Черноморие“ (НАБЧ) внесе сигнал до Главния прокурор за фалшифицирани зони по НАТУРА 2000 в Калиакра.

С оглед на чуждестранното финансиране и намеса в процеса, завършил с обхватни промени в българското законодателство, сигналът е изпратен и до Държавна агенция „Национална сигурност“.

„Очакваме прокуратурата и службите да извършат необходимите проверки и ако съмненията за закононарушения се докажат, да потърсят наказателна отговорност от съответните лица“, посочват от НАБЧ.

Сигналът се отнася за периода до 2009-та година, когато се очертаваха зоните, попадащи в защитената територия НАТУРА 2000. Според асоциацията основен двигател на фалшивикацията е Тома Белев, тогава ръководител на неправителствената организация "Зелени Балкани". А към настоящия момент виден активист на партия "Зелените" и коалиционен партньор на "Да, България". На предсрочните парламентарни избори, които се проведоха през март тази година, Белев бе кандидат за депутат от коалицията на Христо Иванов, експравосъден министър от второто правителство на ГЕРБ и Борисов.

Припомняме, че Белев и компания станаха печално известни с милионите, които са получили за броене на делфини, мътене на яйца от костенурки, обгрижване на гнезда на лешояди, преместване на лалугери и разбира се - развъждане на прословутата червеногуша гъска.

коментари

Напишете вашия коментар: