Лукарски: Още чакаме за разговор ДСБ

Колко ентусиазъм на 10 ноември 1989 година, сега след неуспешен преход сме свидетели и на едно разделено дясно. Има ли шанс и какъв е той дясното в България да се обедини?

- Не само ентусиазъм, много надежди имаше след 10 ноември. Вярвахме, че тоталитарната система бързо ще бъде разградена, че е въпрос на няколко години. Но явно сме били млади и наивни. Виждаме, че комунистите се превърнаха в социалисти и после в капиталисти. Трансформираха политическата си власт преди 10 ноември в икономическа. И сега с "изчистен" образ се зоват демократична партия, която била за Европа и НАТО.

Но изказвания, като на техния депутат Иво Христов - за ролята на Червената армия, обидите към хората и други гафове показват, че "Вълкът козината си мени, но нрава - не".

В целия този процес голяма е вината на десницата, че не се запази единна, позволи да бъде дамгосана и сочена с пръст и точно тези, пребоядисани комунисти, да я изкарат виновна за всички неволи на прехода. Затова въпросът е не дали трябва да се обединим, а че това е отговорност и задължение на десницата. Ако не успеем да го направим, ще пропилеем доверието на тези над 300 хиляди българи, които останаха непредставени в парламента и ще попарим надеждите им автентичното дясно да има реални лостове за политическа работа и реформи.

- Голяма част от избирателите в център дясно са изнервени, че няма кой да ги представлява във властта, не бе ли грешка, че РБ напусна властта разделяйки се?

- РБ спечели доверието на десните през 2014 г, защото бяхме заедно и имахме ясна програма за реални реформи. Всички лидери на партиите вътре знаехме, че тръгваме по дълга писта, че няма да се случат нещата с магическа пръчка и ролята ни е да настояваме за реформиране на ключовите сектори така, че те да станат модерни и ефективни. В един момент, заради едно гласуване в парламента, което беше важно, но само част от големия ни замисъл за реформи, някои колеги напуснаха без предупреждение, без да разговарят с другите в РБ и се самообявиха за мъченици. Те разцепиха РБ, обезсилиха го и ни сочеха с пръсти, че сме съглашатели с властта. Ние, които останахме, защото бяхме започнали сериозна работа в ресорите си и вече виждахме някакви резултати, бяхме обявени за предатели.

И нека да припомня, че напускането на властта беше малко театрално от страна на тези хора, защото техни членове и симпатизанти останаха на позиции в доста държавни институции и едва след като медиите разкриха тези факти, започнаха да ги оттеглят. Все още шефът на една важна държавна комисия е кадър на ДСБ. Но аз не искам да ровим в миналото и да се обвиняваме взаимно. Изпихме си горчивите чаши и трябва да се отърсим от негативните неща. Затова ние от СДС подадохме ръка на ДСБ и ги поканихме на общи разговори. Чакаме отговор все още.

- В момента виждаме стъпки за обединение между "Да България" и ДСБ, но СДС и ДБГ стоят в страни. Не е настъпил моментът ли за едно по-голямо обединение или...?

- Нека да наречем нещата с истинските им имена. Обединението между ДА Бг и ДСБ не е дясно! Както не са десни и ДЕОС, и Зелените. Не може едно обединение, където от четири партии само една е дясна, да се нарече дясно! Затова аз ги наричам ОФ. Възможно е, тяхната стратегия да е изключване на автентичните десни партии като СДС, за да могат да лавират с коалициите при евентуално попадане в парламента. Няма ляво, няма дясно, означава едно ново НДСВ и една нова Тройна коалиция. Не знам само дали редовите членове и симпатизанти на ДСБ са щастливи от това размиване на дясно-консервативните им идеи. Когато си загубиш лицето и вземеш лице назаем, няма как да те разпознаят хората и да ти повярват.

ДСБ вече получиха веднъж удар от „Да, България“ на предишните избори, но сега тичат с отворени обятия пак при тях. Пак казвам, ДСБ беше създадена с други идеи, доколкото си спомням. Там се говореше за силно дясно, за консервативни ценности. А не за безидейни коалиции и да стават придатък на либерални формации.

- Вчера Веселин Марешки от "Воля" отправи покана към партиите от център-дясно да се присъединят към партията му, която по думите му представлява център-дясното в парламента.

- Този призив мога да го тълкувам само с чувство за хумор. Ако „Воля“ е дясното, а Марешки обединител, очевидно сме навлезли в жанра политически пародиен ситком. Да си с висящи дела и падаща подкрепа и да се изживяваш като десен обединител, е роля, която всеки може да си играе пред медиите и да се вживява, но не очаквайте да го коментирам сериозно.

- Какви са вашите прогнози за управлението на кабинета "Борисов 3", очаквате ли отново предсрочни избори?

- Коалицията работи мудно и много по-неефективно, в сравнение с управлението ГЕРБ – РБ, сега законодателната дейност е зациклила. Повече са скандалите, отколкото законите. Натискът от ДПС срещу Патриотите става все по-силен. За половин година от това управление видяхме повече кризисни ситуации и потушаването им, отколкото стабилност и ефективна работа. Трусовете започнаха твърде рано, за да сме оптимисти за пълен мандат. Според мен, предсрочни избори ще има, но не мога да се ангажирам с прогноза кога. Има вероятност това да стане и след Председателството – през есента на идната година.

Интервю за dir.bg

коментари

6 Коментари

 1. Avatar
  Alinkavwf 2017-12-05 12:39:39

  https://image.ibb.co/bTZSk6/copywriting_rabota.jpg \r\nПриветик участники этого ресурса.\r\nНе так давно у меня были огромные проблемы из-за отсутствия стабильного заработка.\r\nЯ учусь однако найти себе влиятельного \\\"спонсора\\\" особо нету желания. Принялась искать возможность заработка денег в интернете и случайно наткнулась на один интересный веб ресурс. Вам сюда сюда\r\n\r\nСуть сводится к тому, что мне нужно создавать описание адалт видео клипов и за это мне выплачивают денежку. Это абсолютно легальный веб ресурс и отзывы о нем весьма позитивные.\r\nЗахотела и себе попробовать, прошла проверку (необходимо написать на проверку 5 текстов и модер их проверив дает добро на трудовую деятельность).\r\nПлата поначалу была не очень большой - выплачивали по 8 рубликов за каждый новый ролик, но в процессе труда я сперва вышла на десять рубликов за клип - сделав описание более двух сотен видео, а сейчас уже получаю по 12 рубчиков так как вышла на рубеж в три тысячи клипов доводит до оргазма касивуб мамочку\r\n...\r\nЧто самое занимательное и к чему я усилено стремлюсь - это написать более пяти тысяч новостей и стать модератором на представленном вам портале с уже установленной зарплатой и премиальными...\r\nВыплаты происходят постоянно после написания 50 клипов mamu anal\r\n, потому об этом переживать не надо...\r\nСвои 500-700 рубасиков в сутки я зарабатываю постоянно и мне пока хватает на собственные нужды...\r\nЕсли есть желание - вступайте. сюда\r\n\r\nВсем удачи!!!\r\n\r\n

 2. Avatar
  Alinkazym 2017-12-05 11:25:00

  https://image.ibb.co/bTZSk6/copywriting_rabota.jpg \r\nПриветствую господа.\r\nНе так давно у меня были огромные проблемы в связи с отсутствием постоянного заработка.\r\nЯ учусь однако искать себе денежного папика как-то особо нет желания. Начала искать возможности заработка в сети интернет и натолкнулась на один интересный веб сайт. Вам сюда сюда\r\n\r\nСуть сводится к тому, что мне надо делать описание секс роликов и за это мне выплачивают денежку. Это официальный сайт и отзывы о нем весьма лестные.\r\nЗахотела попробовать, прошла проверочку (необходимо сделать на проверку пять описаний и модер их проверив дает добро на работу).\r\nОплата на первых порах была не ахти какой - платили по восемь рублей за каждый новый пост, но в процессе работы я сначала вышла на десять деревянных за пост - описав более двухсот клипов, а на сегодня уже зарабатываю по двенадцать рублей так как вышла на рубеж в три тысячи описаний инцест сестра залетела от брата\r\n...\r\nЧто самое интересное и к чему я усилено стремлюсь - это описать более пяти тысяч клипов и стать модератором на этом веб портале с уже установленной заработной платой и бонусами...\r\nВыплаты происходят стабильно после описания пятидесяти клипов юная дочка играется с членом\r\n, по этому об этом беспокоиться не нужно...\r\nСвои 500-700 рублей в день я имею стабильно и мне пока хватает на свои нужды...\r\nЕсли есть желание - вступайте. сюда\r\n\r\nВсем удачи!!!\r\n\r\n

 3. Avatar
  Alinkagia 2017-12-05 00:21:49

  https://image.ibb.co/bTZSk6/copywriting_rabota.jpg \r\nПривет господа.\r\nНе очень давно у меня были большие проблемы в связи с отсутствием стабильного заработка.\r\nЯ студентка но искать себе влиятельного папика как-то особо нет желания. Принялась подыскивать возможность заработка денег в сети интернет и натолкнулась на один весьма интересный портал. Вам сюда сюда\r\n\r\nСуть процесса сводится к тому, что мне нужно делать описание адалт клипов и за это мне выплачивают деньги. Это легальный сайт и отзывы о нем только лестные.\r\nРешилась попробовать, прошла небольшую проверку (надо сделать на проверку пять описаний и модер их оценив дает добро на работу).\r\nПлата вначале была не очень впечатляющей - платили по восемь рубликов за каждый пост, но в процессе труда я сначала вышла на 10 рубликов за видео - сделав описание более двухсот видео, а на сегодня уже зарабатываю по 12 рублей так как перешла на рубеж в 3000 постов parnuxa traxayit mamu popku\r\n...\r\nЧто самое занимательное и к чему я стремлюсь - это описать более 5000 новостей и стать модератором на этом ресурсе с уже установленной зарплатой и бонусами...\r\nВыплаты делаются постоянно после написания 50 новостей малкнький член моего папы порно\r\n, так что об этом беспокоиться не нужно...\r\nСвои 500-700 рубчиков в день я зарабатываю стабильно и мне покуда хватает на мелкие нужды...\r\nЕсли есть желание - вступайте. тут\r\n\r\nВсем хорошего дня!!!\r\n\r\n

 4. Avatar
  Alinkauah 2017-12-04 23:05:29

  https://image.ibb.co/bTZSk6/copywriting_rabota.jpg \r\nПривет люди.\r\nНе очень давно у меня были некоторые траблы в связи с отсутствием постоянного заработка денег.\r\nЯ студентка однако подцепить себе влиятельного \\\"спонсора\\\" особо нету желания. Начала подыскивать способы заработка в нете и наткнулась на один интересный веб сайт. Вам сюда тут\r\n\r\nСуть процесса сводится к тому, что мне надо создавать описание адалт видео роликов и за это мне платят бабки. Это легальный ресурс и отзывы о нем весьма лестные.\r\nРешилась и себе попробовать, прошла проверку (необходимо сделать на проверку пять описаний и модератор их проверив дает добро на работу).\r\nОплата моего труда на первых порах была не ахти какой - платили по восемь рубасиков за каждый пост, но в процессе труда я по началу вышла на 10 рублей за клип - сделав описание более двух сотен видео, а на данный момент уже получаю по 12 рублей так как вышла на рубеж в три тысячи описаний мама при дочери порно русское\r\n...\r\nЧто самое замечательное и к чему я стремлюсь - это описать более пяти тысяч новостей и стать модером на данном ресурсе с уже установленной заработной платой и премиальными...\r\nВыплаты проводятся постоянно после описания 50 роликов инцест теща\r\n, так что об этом беспокоиться не надо...\r\nСвои 500-700 рубчиков в сутки я имею стабильно и мне покуда хватает на свои нужды...\r\nЕсли есть желание - регистрируйтесь. сюда\r\n\r\nВсем хорошего дня!!!\r\n\r\n

 5. Avatar
  Alinkagku 2017-12-04 21:48:14

  https://image.ibb.co/bTZSk6/copywriting_rabota.jpg \r\nПриветик господа.\r\nНе так давно у меня были некоторые траблы в связи с отсутствием стабильного заработка.\r\nЯ учусь однако подцепить себе козырного \\\"спонсора\\\" особо нету желания. Начала искать способ заработка денег в сети интернет и наткнулась на один интересный сайт. Вам сюда сайт для заработка\r\n\r\nСуть сводится к тому, что мне надо делать описание секс роликов и за это мне выплачивают денежку. Это абсолютно легальный ресурс и отзывы о нем только позитивные.\r\nРешилась и себе попробовать, прошла проверочку (необходимо написать на проверку 5 описаний и модер их оценив дает добро на трудовую деятельность).\r\nПлата поначалу была не ахти какой - платили по восемь рубасиков за каждый новый ролик, но в процессе работы я сперва вышла на доход в 10 рубликов за клип - сделав описание более двух сотен порно клипов, а на сегодня уже зарабатываю по двенадцать рубасиков так как вышла на рубеж в три тысячи новостей мама позволила сыну трахнуть ее\r\n...\r\nЧто самое замечательное и к чему я усилено стремлюсь - это описать более пяти тысяч новостей и стать модером на представленном вам ресурсе с уже установленной заработной платой и премиальными...\r\nВыплаты делаются стабильно и постоянно после написания пятидесяти клипов дед ебет доч дом\r\n, потому об этом переживать не надо...\r\nСвои 500-700 рубчиков в сутки я имею стабильно и мне пока хватает на свои нужды...\r\nЕсли есть желание - регистрируйтесь. сюда\r\n\r\nВсем хорошего дня!!!\r\n\r\n

Напишете вашия коментар: