ГЕРБ бие БСП, Воля аут от парламента

Бойко Борисов ще е премиер за четвърти път, в случай, че изборите бяха днес.

За партията на Борисов биха гласували 25,1% от имащите право на глас. Данните са на социолозите от „Алфа Рисърч“,  изследването е проведено между 13-и и 20-и септември сред 1030 пълнотелни българи.

Близо 6 процента сред ГЕРБ остава основният опонент на водещата партия. За БСП биха гласували 19,3% от гражданите с избирателни права.

На трето място продължават да са партньорите на Борисов от „Обединените патриоти“. Техният резултат според „Алфа Рисърч“ е 5,9%.

Малко след националистите се нареждат ДПС. Движението печели 4,8% от всички избиратели. Социолозите подчертават, че хората на Карадайъ традиционно се активизират в навечерието на предстоящ вот. Интересното в случая е, че „Алфа Рисърч“ не откриват конкуренция на ДПС, що се касае до традиционния им електорат. А такава имаше в лицето на ДОСТ на последните избори.

Под чертата при избори днес остават:

Реформаторски блок – 2,2%

„Воля“ на Веселин Марешки – 1,8%. Социолозите намират прилики между партията на Марешки и формацията на Бареков – и дват субекта скоростно губят подкрепа след попадането си в Народното събрание.

В рамките на статистическта грешка са:

„Да, България“(1,6%) на експравосъдния министър в кабинета „Борисов-2“ – Христо Иванов.

„Нова Република“ (ДСБ) на Радан Кънев и генерал Атанас Атанасов - 0,8%.

Източник: alpharesearch.bg

коментари

Напишете вашия коментар: